Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

#1
Offline
mihai
la data de Mier Mai 15, 2019 12:02 am


mihai

Membru

Membru
Actualizați WhatsApp acum pentru a evita instalarea spyware dintr-un singur apel pierdut Akrales_170802_1743_0245.5

O vulnerabilitate descoperită în aplicația de mesagerie Facebook WhatsApp este exploatată pentru a injecta spyware comercial pe telefoane Android și iOS prin simpla apelarea țintă, raportează The Financial Times. Spyware-ul, dezvoltat de grupul secret NSO al Israelului, poate fi instalat fara urme si fara ca tinta sa raspunda apelului, potrivit cercetatorilor din domeniul securitatii si confirmata de WhatsApp.

Odată instalat, programul spyware poate activa camera și microfonul telefonului, poate scana mesajele e-mail și mesajele și poate colecta datele despre locația utilizatorului. WhatsApp îi îndeamnă pe cei 1,5 miliarde de utilizatori globali să actualizeze aplicația imediat pentru a închide gaura de securitate.

"WhatsApp îi încurajează pe utilizatori să facă upgrade la cea mai recentă versiune a aplicației noastre, precum și să își păstreze actualizările pentru sistemul de operare mobil pentru a proteja potențialele exploatații vizate destinate să compromită informațiile stocate pe dispozitive mobile", a spus WhatsApp într-o declarație.

Facebook a emis un aviz de securitate luni, aparent în legătură cu vulnerabilitatea lui WhatsApp. "O vulnerabilitate de suprapunere a tamponului în stackul WhatSApp VOIP a permis execuția codului de la distanță prin seria specială de pachete SRTCP trimise către un număr de telefon țintă", potrivit consultanței. Vulnerabilitatea există în următoarele versiuni de WhatsApp:

WhatsApp pentru Android înainte de v2.19.134
WhatsApp Business pentru Android înainte de v2.19.44
WhatsApp pentru iOS înainte de v2.19.51
WhatsApp Business pentru iOS înainte de v2.19.51
WhatsApp pentru Windows Phone înainte de v2.18.348
WhatsApp pentru Tizen înainte de v2.18.15

Vulnerabilitatea descoperită la începutul lunii mai a fost vizată până duminică, când un avocat pentru drepturile omului din Marea Britanie a fost atacat de programul pilot Pegasus al NSO, potrivit cercetătorilor de la Citizens Lab. Atacul a fost blocat de WhatsApp. WhatsApp investighează situația, dar până acum nu este în măsură să estimeze numărul de telefoane care au fost vizate cu succes de exploatat, a declarat o sursă care a vorbit despre FT.

"Acest atac are toate semnele distinctive ale unei companii private cunoscute a lucra cu guvernele pentru a furniza programe spyware care pretinde că prelucrează funcțiile sistemelor de operare pentru telefoane mobile", a declarat WhatsApp într-o declarație oferită The Financial Times. "Am informat o serie de organizații pentru drepturile omului pentru a împărtăși informațiile pe care le putem și pentru a colabora cu aceștia pentru a informa societatea civilă".

NSO declară că vinde Pegasus guvernelor și agențiilor de aplicare a legii pentru a ajuta la combaterea terorismului și a criminalității. Dar acest lucru nu a împiedicat utilizarea spyware-ului companiei de către țări, organizații și persoane indiscutabile de preocupările legate de drepturile omului. În 2016, spionajul NSO a fost implicat într-un atac asupra activistului Emirati pentru drepturile omului, numit Ahmed Mansoor. În 2018, programele de spionaj ale NSO au vizat jurnalistul proeminent Carmen Aristegui și alte 11 persoane, investigând în același timp un scandal care implica președintele mexican.

Cercetătorii susțin că spyware-ul puternic al NSO a fost folosit de cel mult 45 de țări pentru a ajuta la persecutarea disidenților, a jurnaliștilor și a altor civili nevinovați.

Actualizare 14 mai, 6:20 AM ET: A fost adăugată o informație suplimentară despre versiunile WhatsApp afectate.

Http://fgsuport.forumgratuit.ro

Mesaj [Pagina 1 din 1]